Koningsdag 2021

Koningsdag 2021 hebben wij gevierd bij familie, van rond 16:00 uur tot om en nabij 21:45 uur.
Alhoewel bij mijn weten op deze dag nog steeds het advies luidde om met ten hoogste één persoon op bezoek te gaan, hebben wij dat aan onze spreekwoordelijke laarzen gelapt en zijn toch met z’n tweeën gegaan. Zo waren we met vier personen en dat was na de best wel als lang aanvoelende lockdown toch weer eens een verademing. Al die tijd hebben wij de regeltjes nagenoeg tot op de letter nageleefd, maar nu voelden we de sterke behoefte tot een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid.

Goedpraten ga ik het niet, maar wij waren in ieder geval niet vier van de duizenden mensen die in parken of op andere openbare plekken samenheulden, hutje op mutje. Alhoewel ik niet ga beweren dat wij de anderhalve meter het gehele samenzijn streng hebben nageleefd, durf ik wel te zeggen dat dit toch nagenoeg de hele middag en avond het geval is geweest en zelfs op een onbewaakt moment zijn we niet dichter dan zo’n halve meter van elkaar gekomen. In die zin is het een beetje vergelijkbaar met het vrijen met een condoom dat over datum is; waarschijnlijk gaat het goed, maar je loopt een risico.

Tot ruim 19:00 uur hebben we heerlijk buiten kunnen zitten, waarna we vanwege de oprukkende schaduw naar binnen gingen. Normaal gesproken zouden we eerder op de middag zijn gekomen en rond 19:00 uur alweer thuis zijn geweest, maar nu hadden we afgesproken om samen naar The Streamers te kijken. Op voorhand baalden we er al wel wat van dat we voor het eind van dit evenement weg zouden moeten, om voor de avondklok thuis te zijn.

The Streamers begon wederom wat moeizaam, maar het werd een gezellige uitzending. Rond 21:30 uur hadden wij ons al gereed moeten maken voor vertrek, zodat we uiterlijk om 21:45 uur op de fiets zouden zitten en dan precies voor de avondklok de deur thuis achter ons dicht konden trekken. Je zal het natuurlijk zien, volgens mij deden ze het er gewoon om, net om die tijd was een blok met mooie nummers. Eind van het liedje was dat wij pas nadat de wijzer op tien voor tien had gestaan de jassen aantrokken, op de fiets sprongen en er flink de sokken in zetten. Mijn eega is wat minder getraind in fietsen dan ik, dus ik reed al gauw met een hevig hijgend medemens naast me, die ik een handje besloot te helpen. Ondertussen viel het ons wel op dat er meer mensen onderweg waren, die bijna stuk voor stuk flink de vaart erin hadden. Zo tussen vijf en tien minuten over het hele uur arriveerden we bij huis, zonder kleerscheuren, enigszins warm gelopen, en niet aangehouden door de vrienden met de pet die ons allemaal past.

Heel eerlijk kreeg ik gaandeweg The Streamers steeds meer de neiging om pas na afloop te vertrekken. Tot hoe laat de uitzending heeft geduurd weet ik niet eens, maar het zal al gauw 22:30 uur zijn geweest schat ik voorzichtig in. Deze wat recalcitrante gedachte kwam mede voort vanuit het feit dat het concert plaatsvond bij het koninklijk gezin thuis op de binnenplaats. Die konden er tot aan het eind plezier aan beleven, terwijl wij onderweg waren en thuis niet verder konden kijken; dit ondanks het gegeven dat we juist de verjaardag van de man des huizes aldaar vierden. Toegegeven, zij waren in tegenstelling tot ons gewoon thuis, maar wel gezellig met z’n vijven.

Hoe groot zou het risico op een bekeuring zijn geweest? Bij een loterij val ik buiten de prijzen, maar ik was daarentegen wel de allereerste persoon in heel Nederland met een bekeuring voor het fietsen op een fietspad met een speed pedelec. Ik ben wat dat betreft dus zo’n persoon die van geluk nog eens onder de trein loopt.
We hebben het risico maar niet genomen om juist de laatste avond van de avondklok toch een bekeuring te riskeren. Een beetje chagrijnig gevoel vanwege het eigenlijk te late, maar toch te vroege vertrek kon me niet ontzegt worden. Was de uitzending vanaf ongeveer kwart voor tien nog leuk?

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Koningsdag 2021

  1. O, stouterik!
    :-P
    Ik kan het ook niet meer hoor. Heel soms loop ik net als de rest van de bevolking de kantjes ervan af. Dit is goed om van mijn perfectionisme los te komen. Want 24/7/365 de (immer veranderende Belgische onlogische hypocriete) regels allemaal tot op de komma volgen kan niet tenzij je altijd in quarantaine zit. Dus ik begrijp de jeuk om tot het einde van de uitzending te blijven zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s