In bar

Ach, het is alweer een hele tijd geleden dat onze zoon twee weken met kennissen naar het Gardameer ging. Wij kwamen twee weken later in een plaatsje bij hun in de buurt, onze eerste keer bij het Gardameer. We hadden afgesproken dat zij nog een weekje een appartementje zouden nemen bij dezelfde eigenaar, en zo werden wij voor een week buren.
Hun appartement was kleiner dan de onze, dus onze zoon en hun zoon trokken gezellig bij ons in. Dat was ook wel handig, daar zij de laatste twee weken bij ons zouden blijven. Zo hadden deze jonge tieners vijf weken vakantie.

Het werd een bijzonder leuke en gezellige week, waarin we veel gelachen hebben. Als je mij nu specifiek vraagt waarom, dan kan ik niet meer aanhalen dan dat onze kennis door de tuinstoel zakte, gelukkig hun “eigen” exemplaar, en de eigenaar hem te verstaan gaf dat hij best een volgende keer mocht terugkomen, mits hij af zou vallen. Maar het meest bijgebleven is een voorvalletje op de eerste dag. Niet alleen bij mij trouwens.

Afgelopen zaterdag waren deze kennissen bij ons op visite en kwam dit ineens weer ter sprake. Zo lang geleden, dus eigenlijk een oude koe uit de sloot, maar we hadden de tranen wederom in de ogen staan. Nou ja, niet allemaal.

Bij aankomst bij ons appartement bleek dat onze kennissen al waren gearriveerd. Ze wezen waar de auto geparkeerd kon worden en ondertussen kwam de eigenaar tevoorschijn. Gianni bleek een flamboyante Italiaan, overigens niet altijd qua kleding. Hij droeg een shirt zonder mouwen en een korte broek van de stof waar ook een joggingbroek van wordt gemaakt. Zijn jongeheer was hierin duidelijk zichtbaar en wees ongeveer tien minuten na het hele uur. Pas aan het eind van ons verblijf kwamen wij erachter dat hij politieman was en er in zijn uniform picobello uitzag.
Gianni bleek trouwens een geweldige kerel. Alleen als je wilde vertrekken, moest je even zorgen dat je hem wist te vermijden; als je aan de praat raakte, dan kwam je niet meer weg.

Toen wij de boel uit hadden gepakt en met z’n allen aan een drankje zaten, kwam hij nog even wat zaken doorspreken. Na een uitleg over van alles en nog wat, vroeg iemand – ik kan nu niet vertellen dat het mijn vrouw was – hoe we moesten betalen. Gianni kletste Italiaans, Engels en Duits door elkaar, maar wist toch goed de boel duidelijk te maken. Nu zei hij: ‘Zahlen in bar.’

De vraagstelster keek hem met grote ogen aan. ‘In de bar? Welke bar dan?’, vroeg ze ons.
Wij schoten allen tegelijk in een stuip, terwijl zij nog steeds niet begrijpend voor zich uit keek. Zo lief, en ter verdediging wil ik nog graag stellen dat ze bijzonder goed Engels en Duits spreekt Gezien zijn talenmix drong het gewoon niet direct tot haar door.
Tja, veel van die Italianen hebben natuurlijk een schaduwboekhouding, maar je hoeft toch niet speciaal naar een louche bar om te betalen. Het duurde overigens wel even voordat we het cash-bedrag gepind hadden.

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s