Een frisse start

Hedenmorgen, rond de klok van zeven. Het is drie graden in de serre; dezelfde temperatuur als in een koelkast, maar toch wat warmer dan de iets onder nul aan de andere kant van het glas met een nóg wat lagere gevoelstemperatuur. De droge, warme en zachte handdoek heb ik over het kamerschermpje in de serre gehangen, samen met een schone onderbroek.

In de keuken ontkleed ik me tot op de gedragen onderbroek na en dan stap ik de serre in. Dit geeft een beetje het gevoel van het moment voor de sprong in een niet al te warm zwembad.
Onder de douche is het behaaglijk warm, in de verder frisse omgeving. Een vogel vliegt nieuwsgierig over de douchecabine zonder dakje, ziet wellicht iets voor een piertje aan, en de serre vult zich snel met waterdamp terwijl ik niet eens zo heel warm douche.

De warmte is na het stoppen van de waterstraal snel verdwenen. De zojuist warme en zachte handdoek blijkt ook al de warmte kwijtgeraakt en voelt zelfs wat harder; is dat wellicht mijn verbeelding? Het is in ieder geval een heerlijk frisse start van de laatste werkdag voor het weekend.
Een buitendouche bij de badkamerverbouwing; het is een ervaring.

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Een frisse start

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s