Begin maar met tellen

Daar zat ik op een klein stoeltje, hoofd schuin omhoog en een leuke jongedame met een lang stokje in de hand voor me staand. ‘Begint u maar met tellen.’, zei ze vriendelijk. Die opdracht had ik niet direct verwacht.

‘Eén, twee’, begon ik en het stokje verdween in mijn neus. ‘Vier, vijf’, het stokje bleef maar dieper gaan.
Omdat ik ooit aan mijn neusschotje ben geopereerd, waarvan ik voor de operatie dacht dat deze gewoon in je neus zit, maar die zich juist grotendeels achter de neus blijkt te bevinden tot aan de schedelbasis, wist ik hoe diep die holte is.
Het kriebelde wat, maar verder vond ik het niet vervelend. ‘Zes, zzz……’ Hè? Ik wist wel dat zeven kwam, maar ik kon het tot mijn verbazing ineens niet uitspreken.

‘Mooi!’,  zei de jongedame duidelijk wat enthousiaster dan dat ik op dat moment was. Ze draaide het stokje een beetje heen en weer, waarna ze het behoedzaam terug begon te trekken. ‘Zeven.’, zei ik.

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s