Een beetje dom

Vandaag ontving ik een burgernetbericht, waarin ik het volgende las:
Zondag 14 februari 2021 16:51
Wij zoeken in Apeldoorn een jongeman dblond 1m60 tenger, boksbeugel +/- 14 jaar, gekleed in een grijze trui en een spijkerbroek. Tips? Bel nu 0800-0011

Net na ontvangst van dit bericht hoorden we diverse malen een helikopter rondcirkelen, waarvan ik al snel dacht dat ze op zoek zouden zijn naar de bewuste jongen.

Exact een half uur later:
Dit is het einde van de burgernetactie. De jongeman is in goede gezondheid aangetroffen. Allemaal bedankt voor het uitkijken.

Dit lezende zakte mijn broek af, waarop ik beide berichtjes op Facebook plaatste met bijgaande tekst:
Ben ik nu erg hard, of wellicht ongeïnteresseerd, dat het mij helemaal niet interesseert dat deze jongeman in goede gezondheid is aangetroffen?

Kort daarop kwam een reactie:
Wat ik dan boeiend vind: is het zijn haarkleur, lengte, leeftijd, kleding of de blokjesbeugel wat je niet interesseert?

Goede vraag. Direct viel mij een verschil op tussen de tekst die ik in de reactie las en de tekst zoals ik het las in het burgernetbericht.

Ondertussen kwam via WhatsApp het volgende van een bekende jongedame van ook maar net middelbare leeftijd binnen:
Las jij soms boksbeugel ipv blokjesbeugel?

Naar waarheid reageerde ik dat ze volkomen gelijk had.
Wat bleek echter? Zij had mijn tekstje enkele malen gelezen en vroeg zich, bijna met enige wanhoop, af wat ze in hemelsnaam miste. Omdat ze er diverse malen lezend maar niet achter kon komen, liet ze haar man mijn berichtje lezen. Hij wist het meteen: ‘Vanwege die boksbeugel natuurlijk!’
Nu ga ik niet verraden dat die man een neef van mij is, anders zal de geachte lezer van dit relaas nog denken dat het in de familie zit.

Ach, een kniesoor die over die drie lettertjes valt. Wie valt nu in vredesnaam een blokjesbeugel op, als je een jongeman in een grijze trui ziet lopen?
Voordeel is in ieder geval dat er smakelijk om gelachen is, al was het in eerste instantie beslist niet door mij. Wat dat betreft lijk ik toch wel iets op onze koning: Ik was een beetje dom.

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s