Gelukkig hebben we de foto’s nog

In de laatste week van juni 2008 ontving ik een brief van Radio 10 Gold met een felicitatie; ik had twee toegangskaartjes gewonnen voor de try-out show van Doe Maar, op 1 juli 2008 in de Heineken Music Hall. Doe Maar, nota bene de band waar ik in mijn tienerjaren niets van moest hebben, want ik luisterde naar KISS en DIO. Stiekem vond ik de muziek van Doe Maar ook best leuk, alleen zou je mij daar destijds niet in het openbaar over gehoord hebben.

De bewuste dag toog ik samen met mijn vrouw richting Amsterdam, alwaar wij ruim op tijd arriveerden. Wij hielden rekening met eventuele onvoorziene omstandigheden onderweg. Een file was het meest aannemelijk, autopech zou ook nog kunnen, maar wij hielden er zo ongeveer rekening mee dat al rijdende over de A1 plotseling heel provincie Utrecht van de aardbodem verdwenen bleek te zijn en we dus een eind om zouden moeten rijden.

Ik had de telefoon van onze dochter meegenomen; lekker handig klein en je kon er al foto’s mee nemen. Het concert beviel ons beiden bijzonder goed, niet in de laatste plaats omdat we nagenoeg ieder nummer kenden. Leuk om die mannen aan het werk te zien, erg gezellig in de zaal, maar we dachten aan het eind toch even: Is dit alles? Dit had niets te maken met het goedgevulde programma, maar omdat de tijd voorbij was gevlogen.

Wij hadden ons voorgenomen om na het concert nog even na te blijven voor een drankje, zodat we niet in de drukte richting snelweg zouden komen.
Staande in de bar keek ik naar de ingang van de ruimte en zag tot mijn verbazing René van Collem binnenlopen. ‘Kijk eens wie daar binnenkomt.’, zei ik enthousiast tegen mijn vrouw. Net toen ze vroeg: ‘Wie is dat dan?’, kwam Jan Hendriks binnen. Ook hem herkende ze niet, alhoewel ik dacht dat ze me voor de gek hield. Maar nee hoor. Nu kan ik goed gezichten onthouden, maar dat ze deze beide heren niet zou herkennen had ik toch echt niet verwacht.
‘Ken je hem wel?’, vroeg ik toen Ernst Jansz binnen kwam lopen, bijna op de voet gevolgd door Henny Vrienten. Jazeker, deze beide heren kende ze natuurlijk! Toen heb ik maar uit de doeken gedaan dat René en Jan ook op het podium stonden. Nou dat zou wel, maar zij waren lang niet zo knap! Pfff, daar hadden we het nog latent aanwezige tienermeisje ineens hoor.

Wij kwamen in de gelegenheid om een foto met Henny te maken, waar mijn vrouw graag gebruik van maakte. Hij pakte mijn vrouw lekker vast en ging er eens goed voor staan, terwijl ik liep te klooien met dat telefoontje. Ja, in die tijd was het nog niet zo normaal om een foto met een telefoon te maken en zelf had ik nog niet eens zo’n geavanceerd ding.
‘Kijk hem nou, hij wordt er zenuwachtig van.’, grapte Henny tegen mijn vrouw, die vrolijk instemde en meelachte. Even later konden we ook nog een foto met Ernst maken. Ernst pakte haar stevig om de schouder en ik maakte de foto.
Ondertussen was ik voor mijn gevoel in mijn missie geslaagd, én kon ik vanaf dat moment oprecht beweren dat Henny over mij had gesproken; geen woord aan gelogen. De volgende dag zette ik de foto’s over van de telefoon naar de pc, waarbij bleek dat van ál de elf (!) foto’s die ik had gemaakt, er géén goed gelukt was. De foto’s van mijn vrouw met Henny en Ernst waren herkenbaar, mits je wist wat erop stond. Ze waren in ieder geval niet geschikt om in te lijsten en boven het bed te hangen.
Mijn vrouw was “enigszins” teleurgesteld in het resultaat, maar niet Radeloos. Ze was nog steeds blij dat ik de kaartjes had gewonnen en dat zij mee mocht; Liever dan lief.

Maar het werd niet De Laatste X; mijn falen bleek niet voor niets.
Op 28 september 2012 zag ik op Hyves staan: Wil jij naar Doe Maar in Paradiso?
Een respect op de blog en een goede reden opgeven waarom uitgerekend ik twee kaartjes zou moeten winnen was alles wat ik er voor moest doen. Een respect geven was zo gebeurt, over de reden moest ik een fractie van een seconde nadenken. De reden die ik opgaf:
De reden is even knullig als simpel. Na het Doe Maar concert in HMH moest/mocht ik een foto van mijn vrouw met Henny Vrienten en daarna met Ernst Janz maken. Beide heren namen de tijd, ik verknoeide beide foto’s. In de herkansing dus!
Op de één of andere manier had ik nu meteen een goed gevoel dat ik weer een goede kans maakte.

De herkansing voor de foto’s kwam niet, maar het concert in Paradiso was in klein gezelschap, met groot orkest, bekende Nederlanders in de zaal en op het podium, en daardoor heel speciaal.

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Gelukkig hebben we de foto’s nog

  1. Leuk stukje. Gelukkig nieuwjaar (beetje lees-achterstand :p)

    • Left RedEye zegt:

      Dank, en ook nog een gelukkig nieuwjaar hoor. Net als snert (erwtensoep) in de zomer wat mij betreft best kan, vind ik ook dat het nooit te laat is voor goede wensen. Wel ik moest ik weer even kijken waar mijn verhaaltje in vredesnaam ook alweer over ging. 😄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s