Mooie redenatie

Wij kunnen al sinds jaar en dag geen kerststol, of ander brood met spijs, eten zonder aan een vriendje van onze zoon te denken. Nou ja, ondertussen is het een volwassen vriend, maar in dit geval denken we specifiek aan hem in zijn kinderjaren.

Als jonge knaap had hij de gewoonte om het spijs uit zijn snee kerststol te peuteren en vervolgens over de snee uit te smeren. Zal hij dat uitsmeren nu, als jongvolwassene, nog steeds doen? Vast wel.
Vanzelfsprekend moet hij dat helemaal zelf weten, zeker als hij de kerststol dan extra lekker vindt.

Het grappige was destijds echter zijn redenatie bij deze handeling: Ik smeer het uit, want dan wordt het meer.
Vergat hij toch mooi even dat het brood dan minder wordt met zo’n gapend gat. ;-p

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s