Het boompje zonder naam

De bladeren van alle boompjes in de straat beginnen uit te vallen. Alle boompjes? Nee, één boompje blijft moedig weerstand bieden aan het huidig jaargetijde.

Van de acht boompjes, die als schildknapen rondom het veld voor ons huis staan geposteerd, loopt er iedere herfst één ruim achter met verkleuren en uitvallen van de bladeren. Zijn de overige zeven al flink in herfstkleuren getooid, deze achtste blijft halsstarrig groen; het begint pas voorzichtig met verkleuren als de rest ruimschoots begonnen is met het verliezen van hun tooi.

Graag had ik dit halsstarrige boompje vernoemd naar een oud dorpje in Gallië, dat moedig weerstand bleef bieden terwijl de rest van Gallië bezet was door de Romeinen. Helaas heeft het betreffende dorpje geen naam.

Geheel links het boompje zonder naam

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s