Triple B Triathlon

Een hardloopmaat is naast drie keer per week lopen, ook een keer in de week gaan zwemmen en op een andere dag wekelijks gaan mountainbiken. Bij laatstgenoemde activiteiten moet je je overigens niet al te veel voorstellen qua intensiteit en afstand, maar hij doet het toch maar. Vanmorgen tijdens het hardlopen kwamen we door de combinatie van deze activiteiten op het onderwerp triathlon.

Nu is het gezien corona niet de meest geschikte tijd om serieus over een (achtste of kwart) triathlon na te denken, of het moet op de lange termijn zijn. Naast het sporten heeft deze hardloopmaat zich echter ook op een nieuwe hobby gestort, waar hij na iedere geslaagde poging enthousiaster over wordt: bierbrouwen. Hij is ermee begonnen nadat hij een brouwpakketje voor Vaderdag kreeg en hij had de smaak vlot te pakken. Nu spuugde hij sowieso niet in een speciaalbiertje. Hij geeft wel ruiterlijk toe dat hij wellicht niet volledig objectief is met betrekking tot het eindresultaat.

Tijdens hardlopen heb je alle tijd om eens creatief te denken en lekker van gedachten te wisselen. Zo kwamen we langzaam maar zeker tot de conclusie dat één en één drie is. De gedachtegang verliep van koffie, bier en water, naar bier, bitterballen en water tot Bier, Bitterballen en Bronwater. Zo hadden we in de tussentijd bijna ongemerkt weer enkele kilometers geslecht en een fraaie variant op de traditionele triathlon uitgedokterd. De naam voor deze activiteit, die volgens ons veilig tijdens de corona-beperkingen uitgevoerd kan worden, is dan via het eerder benoemde optelsommetje snel bedacht: Triple B Triathlon.

De gedachte is om de aantallen van de drie onderdelen niet gelijk te laten lopen, maar de reeks van enkele biertjes te laten stijgen naar wat meer bitterballen en vervolgens drastisch te laten zakken naar het aantal exemplaren bronwater. Ja, alles in dezelfde hoeveelheden is nu eenmaal wat eentonig.
Als verschil met de traditionele triathlon willen we wel invoeren dat de volgorde na de start met het eerste slokje bier niet per definitie vast hoeft te liggen, dus tussendoor mag best een bitterballetje worden genuttigd of een slokje bronwater worden genomen. Deze regel lijkt ons haalbaar.

Wij kunnen niet wachten op de eerste editie, maar eerst zal er nog een aantal maal gebrouwen moeten worden om een mooie variëteit aan smaken te kunnen nuttigen.

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s