Het pontje vaart niet

‘Het pontje vaart niet hoor.’, zei een toch al wat chagrijnige man tegen mij, die woorden met zijn vrouw (b)leek te hebben. Hij stond met zijn fiets bij een informatiepaneel bij een fietsknooppunt.
‘O, dan zwemmen we wel over.’, antwoordde ik.
Met ‘Je doet maar.’ was de conversatie ten einde.

Op het daarop volgende kilometertje fietspad naar de IJssel kregen we nog vier maal te horen dat het pontje naar Gorssel niet voer. Lief bedoeld hoor, maar dat wisten we al lang. We gokten echter dat er bij de aanlegplaats een bankje zou staan.
We hadden goed gegokt en het bankje was, zoals gehoopt, niet bezet.

Het “pontje” is trouwens het Dommerholtsveer, bedoeld voor voetgangers en fietsers. Zo kan je op een leuke manier een oversteek maken over de IJssel, tussen Wilp en Gorssel. Behalve als het coronavirus COVID-19 rondwaard natuurlijk.
DommerholtsveerWilpGorssel

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s