Voor het slapen gaan

Voor het slapen gaan lagen we in bed te lezen; tja we zijn ook geen twintigers meer. Mijn vrouw duikt er meestal iets eerder in dan ik en ze deed nu haar nachtlampje ook eerder uit.

Ik zat middenin een hoofdstuk van ‘De jongen in de gestreepte pyjama’ (De onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee jongens mondt uit in een hartverscheurend drama), dus dat was niet het juiste moment om mijn nachtlampje ook uit te doen.
De op dit boek gebaseerde film heb ik al eens gezien en ik meen me helaas te herinneren hoe het verhaal eindigt, alhoewel het onthouden van een verhaal niet direct mijn sterkste kant is. Wat is eigenlijk wel mijn sterkste kant…? Maar goed, dit dilemma geheel terzijde.

Mijn vrouw deed dus haar nachtlampje uit en ik meende na een lekker nachtzoentje mijn verhaal rustig te kunnen vervolgen. We zijn bijna dertig jaar getrouwd, dus ik zou ondertussen beter moeten weten. Nee, het is niet wat je wellicht denkt – zie de eerste zin in dit relaas.
Twee ijskoude handen werden zachtjes tegen mijn rug geduwd. Hoe krijgt ze het in vredesnaam voor elkaar na een best warme lentedag?

Ik draaide me om en dreigde dat mijn wraak nog wel een keer zoet zou zijn.
‘Hoe dan?’, vroeg ze vol onschuld.
Het juiste antwoord wist ik ook niet zo snel en bovendien wachtten Bruno en Shmuel op mij, ieder aan een kant van het hoge hek.
“Dat zie je dan wel, en DAT KAN OE MOOI TE PASSE KOM’M.”, liet ik haar weten. Het laatste stukje is een oude wijsheid die ik van wijlen mijn schoonmoeder heb overgenomen.

‘Rustig, rustig!’, klonk plots een damesstem vanaf buiten.
We slapen met open raam en het kan niet anders dan dat wij – zonder er bij na te denken – buiten net zo duidelijk te horen waren als deze woorden doordrongen tot onze slaapkamer. Was het een dame die dacht dat wij woorden hadden, of had ze het tegen een hondje dat ze uitliet? We hebben geen idee, maar we hoopten naderhand wel dat ze het gelach nog mee heeft gekregen waarin wij uitbarstten.

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Voor het slapen gaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s