Uiterst spitsvondig

Ook dit jaar namen we deel aan de Prinsheerlijke Barretocht Apeldoorn; een tocht langs een tiental kroegen waar je een speciaalbiertje kunt proeven. De eerste keer dat we deelnamen hadden mijn vrouw en ik ieder een kaart, maar toen we over de helft van de tocht waren trokken we voorzichtig de conclusie dat dit toch net iets teveel van het goede was. Dit keer deelden we een kaart en dronken samen de glaasjes leeg. Hierbij had ik het geluk dat mijn smaak net iets meer biersoorten weet te appreciëren dan dat van mijn vrouw, waardoor ik af en toe bijna het hele glas soldaat mocht maken.

Na het nuttigen van het achtste glas kwamen we aan op het Leienplein, waar we bij Mansion24 een American Red Buurmannen bier geschonken kregen. Nog even door experimenteren buurmannen, jullie gaan de goede kant op. Een steenworp verder, of eigenlijk al op een flinke bierspuug, wachtte het terras van Het Nieuws van Apeldoorn, waar het ons nog onbekende Ballen Blond van Brouwerij De Vlijt te wachten stond.

Tijdens het nemen van de enkele tientallen passen tussen de twee terrasjes, werd mijn vrouw aangesproken door een met witgrijs haar met slag getooide zestig plus man. “Jou ken ik. Wij hebben samen een keer gegeten en daarna gezoend.”, zei hij wat lallend.
Mijn vrouw keek hem aan en zei, wat mij betreft uiterst spitsvondig: “Nou, dan heb je vast geen indruk gemaakt.”
De man wist met een uiterst verbaasde blik geen antwoord te verzinnen. Zijn drie drinkebroeders lagen tot zijn wanhoop in een stuip.
Prinsheerlijke Barretocht 2019

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s