Paasbroodjes smeren

We hadden nog van die kleine, ronde afbakbroodjes over van tweede Paasdag. Dinsdagavond vroeg mijn vrouw of ik ze echt nog wilde smeren voor de volgend dag, want ze waren ondertussen wel wat droog. Al ben ik geen Zeeuw, Apeldoorners kunt ook zuunig waen.

Mijn vrouw ging alvast naar boven, ik moest mijn brood nog smeren. Met een tomatenmesje, die heeft van die lekkere scherpe karteltjes op het snijvlak, ging ik de vier overgebleven bolletjes te lijf. Mijn gedachten dwaalden langzaam af naar iets dat mij deze periode flink bezig houdt. Het laatste broodje was aan de beurt om doorklieft te worden, hetgeen weliswaar net als de voorgaande broodjes enigszins moeizaam ging, maar verder toch voortvarend verliep. Zoals bekend kunnen mannen geen twee dingen tegelijk, en zoals gezegd verzonk ik in gedachten én was aan het snijden. Dat snijden lukte best goed, maar het onderwerp veranderde van alleen het bolletje, in het bolletje plus mijn duim. Dat laatste had ik overigens best snel door, maar voor mijn gevoel toch ook wel wat aan de late kant.

“Lig je al op bed?”, vroeg ik vanaf onderaan de trap naar boven.
“Ja.”, was het korte antwoord dat daarop volgde.

Toen ik wat later onder de wol kroop, volgde de vraag: “Wat was je aan het doen?”
“Mijn brood smeren.”
“Waarom vroeg je of ik al in bed lag?”
“Ik had een pleister nodig.”
“Wat heb je nu weer gedaan?” Alleen al dat woordje ‘weer’ hè! Wat suggereert ze daar nou eigenlijk mee?
“Het topje van mijn duim afgesneden.”
“Gadverdamme.”

“We hadden geen Betadine meer, dus ik heb het maar ontsmet met wat zout in water. Prikte wel erg. Toen heb ik een vlinderstaartje geknipt, erop geplakt en afgedekt met een pleister.”
Ik weet wel dat het een zwaluwstaartje heet, maar er volgde geen afkeurende reactie.
“Het bloedde nogal. Als je nog niet in bed had gelegen, had je nog even kunnen helpen met de pleisters uit de kast halen. Maar, alles is schoon gebleven hoor. Het topje heb ik in de prullenbak gegooid, want ik wist niet wat ik er mee moest.”
“Bah, hou op, ik wordt er misselijk van.”
“Op de baan ging er ook al één over zijn nek. Een golf joh! Best vies om te zien. Had een beetje te hard gelopen denk ik.” Ik had die avond zelf ook getraind op de atletiekbaan.
“Smeerzak! Het is hartstikke laat, ik wil slapen.”

Heb ik eens wat te vertellen, is het weer niet goed. Wat een medeleven trouwens; ik had wel dood kunnen bloeden! Nou ja, ik overdreef ook wel een tikkeltje in mijn verhaal. Het bloedde inderdaad flink, maar het kwam slechts uit een sneetje in mijn duim van ongeveer een centimeter lang, waarvoor een gewoon pleistertje al bijna afdoende was. Bijna! Omdat het door begon te lekken, had ik er voor de zekerheid een tweede overheen geplakt; ik zou de lakens maar hebben bevuild.

De broodjes smaakten overigens best goed; ik kon me alleen niet herinneren dat ik ketchup op één van die broodjes heb gesmeerd. Toch wat vermoeid van de training denk ik.
Duim

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s