Baardman

Een nogal serieuze man vertelde: “Grofweg zijn er in Nederland zaadeters en insecteneters. De insecteneters trekken in de winter weg, de zaadeters blijven.”
We keken hem aan en vroegen ons af waar dit onderwerp zo plotsklaps vandaan boven kwam.
“Nu is er één soort die in de zomer insecten eet en in de winter zaden. De Baardman trekt daarom ook niet weg.”, vervolgde hij onverstoord.
“Eet de Baardman dan alleen mannelijke insecten, of toch ook vrouwelijke?”, vroeg ik belangstellend.
Er klonk enig gegniffel, maar de verteller vroeg verbaasd: “Hoe bedoel je?”
“Nou, omdat het zaadeters zijn.”, verklaarde ik mijn vraag nader.

Hij kon mijn humor niet waarderen, zoals overigens velen met hem, of hij begreep het gewoonweg niet. Verder klonk er wel wat gegrinnik, waarschijnlijk vanwege het gezicht dat hij trok.

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s