Eikel!

Op mijn verjaardag had ik aan het eind van de middag een voor mij zeer belangrijke afspraak. Ik nam twee uurtjes verlof, reed naar huis, kleedde mij om en pakte de fiets om mij naar de andere kant van Apeldoorn te begeven. Ik was weliswaar een tikkeltje gespannen, maar had er erg veel zin in en was dan ook in zeer goeden doen.

Nog niet ver van huis fietste ik over een fietspad en zag vanuit tegenstelde richting een drietal fietsers naast elkaar. In de veronderstelling dat ze tijdig ruimte zouden maken, fietste ik rustig door.
Toen we elkaar naderden, zag ik dat er nog steeds geen aanstalten werden gemaakt om achter elkaar te gaan fietsen. Gedrieën naast elkaar ging wellicht nog net, maar een vierde zou beslist niet passen, dus stopte ik met trappen.
De buitenste jongeman, met donkere (zwarte?) winterjas, donker haar en een grote donkerrode krat voorop zijn fiets, leek vriendelijk te glimlachen, waaruit ik concludeerde dat hij aanstalten maakte af te remmen. Tot mijn verbazing ging hij echter geen millimeter aan de kant, waardoor ik op het laatste moment in een reflex mijn linker handvat losliet en mijn hand afwerend naar voren stak, om te voorkomen dat ik tegen de hoge stoeprand zou rijden en ten val zou komen. Het resultaat was dat mijn hand zijn arm raakte en dat ging toch iets harder dan ik had verwacht. Met de aanname dat we beiden wellicht tien kilometer per uur reden, moet het toch een knal van zo’n twintig kilometer per uur zijn geweest.
Omdat ik die voor mij belangrijke afspraak had, en bovendien geen zin had in ruzie met drie jongens, fietste ik door. Wel keek ik nog even om en riep de jongen na dat ik hem een eikel vond. De jongens fietsten door alsof er niets was gebeurt.

Zo’n honderd meter verder wilde ik op mijn horloge kijken. Tot mijn schrik ontdekte ik dat het horloge weg was, dat met honderd procent zekerheid is gebeurt toen mijn hand tegen de arm van de jongen kwam. Ik keerde direct om en zag dat de jongens op de plaats waren teruggekeerd waar we elkaar passeerden. Eén van de jongens kwam net overeind, nadat hij ergens voor bukte. Ze zagen dat ik terugkwam en gingen er als een haas vandoor. Mijn horloge trof ik niet aan; ik ben er zeker van dat deze door één van de jongelui is meegenomen.

Hebben zij het horloge nu gevonden, of gewoonweg gestolen? Ingeleverd hebben ze het tot op heden in ieder geval niet. Een fijn horloge dat ik van mijn vrouw heb gekregen en waar ik aan verknocht was. Met een aanzienlijk minder goed gevoel dan enkele minuten ervoor fietste ik naar mijn afspraak, waar ik uiteindelijk toch een fijn gesprek heb gevoerd.

Deze jongens, waarvan ik me echt afvraag wat er in zulke hoofden omgaat, hebben mij letterlijk een omgekeerd verjaardagscadeau bezorgt; mijn horloge weg en een licht gekneusde hand, pols en schouder. Bedankt hoor jongens; ga zo door en wees vooral erg trots op jezelf!

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Eikel!

  1. Pingback: Tijdloos horloge | leftredeye

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s