Onverwacht strategisch gekozen kledingstuk

In het kader van “hoe ouder, hoe gekker” togen wij naar The Original 80s Party. Aanvankelijk was onze aanwezigheid alhier bedoeld voor een kersverse vijftigjarige nicht (m/v), maar uiteindelijk schitterde juist zij door afwezigheid. Net voor aanvang viel nog een tweetal af. Omdat de dames uit ons gezelschap kans zagen om de kaartjes van die personen nog aan de poort te verkopen, konden wij met z’n vijven na het bijlappen van de spreekwoordelijke appel en ei de hele avond ruimschoots van drank worden voorzien.

We keken onze ogen uit vanwege de vrolijk uitgedoste mensen. Een man met zweedband om zijn hoofd en gekleed in een kleurig jaren 80 trainingspak, maakte het gekozen uiterlijk meer dan waar met het tonen van zijn dansmoves. Vele dames waren voorzien van felgekleurde beenwarmers, die je in die tijd inderdaad veel zag. Andere dames waren gekleed in tutu’s, eentje zelfs voorzien van verlichting. Hiervan vroeg ik me af of ze die in de bewuste periode ook hebben gedragen, maar dezelfde vraag kon prima gesteld worden bij de uitdossing waar menig ander voor gekozen had. Het antwoord was nagenoeg zeker nee, maar nu stond het toch wel alleraardigst. Denk ik soms wel eens dat een persoon bepaalde kleding gezien zijn of haar figuur misschien maar beter niet meer zou moeten dragen, nu leek het allemaal toch voornamelijk reuze koddig. Al met al werd ik het meest aangetrokken door dames met bloesjes van fijn gaas, waar ik verderop denk ik nog wel op terugkom.

TheOriginal80sPartyWij waren zelf nogal eenvoudig gekleed. Onze verkeringen ontstonden in de jaren 80, maar dat zie je natuurlijk niet, en aan onze kleding zag je die wilde jaren ook niet direct af. Zelf had ik gekozen voor een brede, groene glitterstropjas, waarop je als je uit de juiste hoek keek nog de volgende tekst kon lezen: MERRY CHRISTMAS

Het was een reuze gezellige avond, met veel muziek waar menige herinnering aan verbonden was. Lekker dansen met mijn eigen meisje, alsof er in al die decennia niets is veranderd. Bovendien geen jongelui die je wat minderwaardig ziet denken: kijk die ouwe lui nou eens.

Danste ik – laat ik het voor het gemak maar even zo noemen – met name met het gezelschap waarmee ik op pad was gegaan, toch bleef ik aan menige mij onbekende dame hangen. Hiermee kom ik terug bij de eerder vermelde bloesjes van fijn gaas. Die bleken een prima prooi voor de glittertjes aan mijn stropdas, dus het was een onverwacht strategisch gekozen kledingstuk. Zoveel aandacht kreeg ik in de tachtiger jaren helemaal niet van misschien wel dezelfde meisjes, dus ik had al met al de avond van mijn leven.

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Onverwacht strategisch gekozen kledingstuk

  1. Door Suzanne zegt:

    Ik zie het helemaal voor me :-)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s