Water voor de hond is gratis

Op de terugreis van vakantie overnachtten wij in Duitsland. We waren mooi op tijd bij ons overnachtingsadres en konden de middag en avond lekker doorbrengen in het oude centrum en de omgeving van het plaatsje Bad Reichenhall. Regende het bij aankomst, alras werd het warmer en vanwege de combinatie met het gewandel door de stad werden wij al snel wat dorstig.

We hadden nog geen zin om een Hefe-Weizen te nemen, die daar lokaal wordt gebrouwen, en hadden al eerder een terrasje gepikt om van een Tasse Kaffee zu genießen.
“Wat zal een glas water kosten?”, vroeg ik me hardop af. Bij het eerste het beste terrasje vroeg ik dat en kreeg als antwoord “Drei Euro.” Het leek ons een beter idee om even een flesje water in een winkeltje te kopen.

Schuin tegenover het terrasje ontwaarden wij ineens een openbaar kraantje met drinkwater. Dat bood een prima alternatief. Precies naast dat kraantje bevond zich een dierenwinkel, die van die RVS hondendrinkbakken voor twee euro in de aanbieding had; toevallig exact dezelfde drinkbak die ik ook bij het terrasje van zojuist had zien staan, waar een Golden Retriever uit stond te slobberen.
Tot verbazing van mijn vrouw liep ik die winkel binnen om zo’n bak aan te schaffen, spoelde het vervolgens goed om bij het kraantje en vulde het met water. Ik liep naar het terrasje en plaatste het ongezien naast de drinkbak die er al stond.

“Was kostet ein Glas Wasser?“, vroeg ik aan een andere bediende die net naar buiten kwam.
“Drei Euro.”, was het korte antwoord dat ik al verwacht had.
“Wie viel kostet dieses Wasser?“, vroeg ik en wees naar de hondendrinkbak.
“Nichts.”, luidde het wat chagrijnige antwoord.

Ik pakte de bak en dronk er een paar flinke slokken uit. De bediende leek met stomheid geslagen, maar zei niets.
Vanaf het terras klonk de stem van een vrouw: “Ieuw…”

We liepen weg en ik moest lachen om mijn eigen grapje.
“Misschien had je beter de rechter bak kunnen pakken, die je zelf hebt gekocht.”, zei mijn vrouw.

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s