Die vorm heb ik eerder gezien

We zijn ruim een week in Crikvenica, Kroatië, op vakantie. Het plaatsje ligt aan de Adriatische Zee en kijkt uit op het eiland Krk.

Mooi weer en zee zijn een prima combinatie om met enige regelmaat lekker het water in te plonsen en we hebben daar ondertussen al heel wat gebruik van gemaakt. Mijn normaal gesproken Nederlands-witte romp begon langzaam van kleur te veranderen, maar heeft nu nogal plotseling een rode uitstraling; er is kennelijk iets mis gegaan met het smeerregime. Tja, dan helpt factor vijftig natuurlijk ook niet meer.

De tijd doorbrengend op het strand valt het oog natuurlijk weleens op de medemens. Het heeft weinig moeite gekost om te concluderen dat een opvallend groot deel van die mensen best “nogal wat” mens zijn.
Veel vrouwen zien er uit alsof ze ooit een halve meter langer waren, maar in een onbewaakt moment flink op hun hoofd zijn gedrukt. Het gevolg ervan is dat ze aan alle kanten uitpuilen.
Veel mannen zien er daarentegen uit – en dat is eigenlijk best merkwaardig – alsof ze meerdere maanden zwanger zijn tot zelfs hoogzwanger aan toe. Kleren maken de mens, maar op het strand vraag ik mij dat dan toch wel weer af.

Vandaag zijn we naar Šilo op Krk geweest, waar wij vanaf ons terras op uitkijken. Als vervoer hebben we voor een snelle watertaxi gekozen; niet duur en hartstikke geinig. Na aankomst kozen we ervoor om eerst om de baai te wandelen, tot het eind van een golfbreker. Daar liepen we richting een flinke stapel stenen en ik kon het niet laten om die stapel toch een steentje op te hogen. Het was al met al een wat wankele bedoening, maar ik slaagde in mijn missie.

We bleven, een beetje tegen verwachting in, geruime tijd op het eind van die golfbreker. Daar lag een betonnen aanlegstijgertje, dat prima geschikt bleek om in het water te komen. Daarbij was het een prachtige zwemlocatie, waar verder niemand was. Mijn huid heeft daar overigens het ongewenste rode kleurtje gekregen.

Tegen de tijd dat we terugliepen, keek ik nog één keer naar mijn steentje bovenop de stapel, en ineens viel me iets op.
In mijn blog “Pareidolie” schreef ik al dat ik snel iets zie in bijvoorbeeld een wolk of een steen en vermup, nu had ik het weer. Ik zag een vorm in het steentje dat nogal overeenkwam met de vorm van de medemens die ik voorgaand beschreef, alhoewel het wellicht als mengvorm van beide geslachten gezien zou kunnen worden. Het steentje deed mij tevens sterk denken aan een man die zich een week geleden, toevalig ook op Krk, kennelijk van zijn beste kant wilde laten zien. Hem heb ik toen, net als het steentje nu, toch maar even op de gevoelige plaat vastgelegd.

Met een lichte vorm van tegenzin heb ik het steentje bovenop de stapel laten staan, alhoewel ik het thuis graag naast het steentje zou hebben gezet dat ik vorig jaar in Malcesine heb gevonden en beschreven in het blog “Pareidolie”.
KRK

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s