Het is niet goed of het deugt niet

Onlangs was er in mijn woonplaats een fantastisch festival, waarbij het hele weekend optredens waren. Vrijdagavond was dé concertavond, met nota bene Kensington als hoofdact, maar ik verheugde me stiekem toch wat meer op de zaterdagavond. Die avond stonden de Bökkers op het programma, die ik kortgeleden voor het eerst op Dauwpop heb gezien. Ik vond het fantastisch, mede vanwege het feit dat het voor mij oude tijden met de sfeer bij Normaal deed herleven.

Qua genieten ben ik meer een stille genieter dan dat ik een heel concert mee sta te blèren en hossen. Ja, ik wiebel wel wat op de maat van de muziek mee, maar daar blijft het over het algemeen bij. Vroeger bij Normaal was dat overigens wel anders; in die tijd was ik het grootste deel van het concert in de buurt van het podium te vinden, høkte volop mee en de volgende dag was ik geheid schor.

Op het moment dat de Bökkers op zouden komen, stonden wij op een plaats waar we het podium goed konden zien. Ik was met een aantal mensen die net wat minder enthousiasme voor de Bökkers op konden brengen, maar daarentegen wel met mij meegingen richting het grote podium. Dit terwijl ze ook bij Thirty Dancing in de tent hadden kunnen blijven. In die tent was het echt reuze gezellig, dus ik had al aangegeven dat ik met alle plezier ook wel alleen richting de Bökkers wilde gaan.

Toen het concert begon, bekroop mij al snel de behoefte om het geheel van iets dichterbij te aanschouwen. Ik liet de rest weten dat ik even wat meer richting podium zou gaan, posteerde me er recht voor, maar nog op gepaste afstand. Na enkele nummers liep ik weer even terug en sprong omhoog, terwijl ik mijn handen bij een tweetal van ons groepje op de schouders had.
“Wat heeft Henk gedronken?”, hoorde ik een bekende stem zeggen. Er was een bekende dame met haar vriend bij ons groepje gaan staan, die deze vraag stelde. Nu had ik wel een biertje op, ik geloof zelfs twee (bekers), maar ik was gewoon enthousiast en met drank had het weinig tot niets van doen.

Samen met mijn neef ging ik niet veel later weer naar het stekje waar ik kort daarvoor had gestaan. We bekeken het geheel met veel plezier en ik wist zelfs een stukje met “Bie moe” mee te zingen. De betreffende tekst, het is slechts één woord, is overigens niet al te ingewikkeld en het werd dan ook door menigeen uit volle borst meegezongen….ahum.

Op een gegeven moment wilde ik alles nog net even beter aanschouwen en liep nog wat verder naar voren, terwijl mijn neef wijselijk bleef staan. Voordat ik het wist vloog het bier mij om de oren, maar dat vond ik alleen maar mooi en het is bovendien goed voor je haar. Dankzij mijn bezoekjes aan Normaal en de bijbehorende bierdouches heb ik nog steeds een volle haardos….en tinnitus. Of het zo is weet ik niet, maar het klinkt best wel aannemelijk toch?

Ik stond toevallig net op enkele meters van het podium, toen Hendrik Jan Bökkers met van die kleine flesjes Nozem Oil aankwam. Zoals ik al bij Dauwpop had gezien, wierp hij enkele handen vol van deze flesjes het publiek in.
Na afloop van het concert bracht ik bij ons groepje, nog vol enthousiasme van deze avond, als volgt verslag uit van dat moment:
“Hij gooide een handvol flesjes naar links, een handvol naar rechts en toen een handvol in de richting waar ik stond. Ik zag de flesjes zijn hand verlaten, kreeg er één in het oog – niet letterlijk, maar figuurlijk – en dacht: ‘Die is voor mij!’
Ik zag het flesje verder mijn richting op vliegen, stak mijn hand omhoog, sprong in de lucht en pats, ik had hem!
Ik wist het gewoon al toen ik hem zag! Je ziet het wel eens in films toch, dat zoiets in slow motion gaat? Nou, zo ervaarde ik het precies!
Mensen naast mij zeiden nog: ‘Heb je hem echt?’ Ik opende mijn hand en antwoordde als vanzelfsprekend: ‘Ja, natuurlijk!’
Enkelen wilden het zelfs graag hebben, maar een relikwie geef je toch niet weg als je het te pakken hebt hè?”

Het is hierbij goed om te weten dat ik bijna nooit iets vang. Er is mij ooit wijsgemaakt dat mijn gebrek aan talent voor balspellen en vangen iets met oog-ledemaatcoördinatie te maken heeft, dus het was op zich al een wonder dat ik zo’n klein flesje uit de lucht plukte. Maar goed, in slow motion gaat het natuurlijk wel een heel stuk makkelijker.

Na mijn betoog werd ik hoofdzakelijk meewarig aangestaard. “Je hebt echt genoeg gehad hè?”
Nou ja! Wellicht was ik best wel wat overenthousiast, maar dronken was ik echt nog niet. De bierteller stond op vier of vijf, het bier dat ik over me heen had gekregen niet meegeteld. Ik vond het gewoon een geweldige avond en was denk ik inderdaad wel wat hyper.

Enthousiast doen past blijkbaar helemaal niet bij mij. Om maar met de Bökkers te spreken: “Het is niet goed of het deugt niet.” De volgende keer hobbel ik wel weer gewoon wat mee op de muziek en houd me voor de rest gewoon koest. Behalve als de Bökkers nog een keer komen, want: ”Later als ik dood ben….” ;-)
BokkersNozemOil

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s