Los Cojones del Toro

De vakanties breken weer aan, dus het was weer hoog tijd voor de jaarlijkse BBQ bij het bedrijf waar mijn vrouw werkzaam is. Het is een middelgroot bedrijf, waar een gebrek aan activiteiten zeker niet aan te verwijten valt.

De barbecue was, gezien het enthousiasme waar mijn baas mee thuis kwam, ook dit jaar weer goed voor elkaar. Ze was bij binnenkomst getooid met een rieten cowboyhoed en zwabberde met een T-shirt. “Heb ik gewonnen.”, zei ze met een naar mijn gevoel net iets te brede lach.

Het bleek dat ze op een stier had gereden. Een mechanische wel te verstaan, maar ik weet uit eigen ervaring dat dit het op de stier blijven zitten er niet per definitie makkelijker op maakt. In 2004, nota bene in Dallas, kwakte ik net binnen een minuut met een “sierlijke zwaai” over de kop van de stier. Ik bezeerde me ook nog behoorlijk aan mijn knie, maar dat heeft verder niemand gemerkt.
Mijn cowgirl had de grens van de halve minuut nog niet eens in zicht, maar was er wel wat eleganter afgevallen. Deze korte rit had haar dus het fraaie T-shirt opgeleverd. Waren haar collega’s nog minder lang blijven zitten, of zat er een stiertje onder het gras?

Het witte T-shirt is getooid met de afbeelding van een woeste stier. Eronder prijkt de stoer uitziende tekst: Perdedor “Los Cojones del Toro” competicion

Los Cojones del Toro

Het is op zich goed verborgen, maar het stiertje onder het gras waar ik al een beetje rekening mee hield zit in de fraaie Spaanse tekst verborgen. Nee, het is niet de missende accent aigu.
In het Nederlands zou het iets zijn geweest als: Poedelprijs “Klote van de bok” wedstrijd

Dat staat dan toch ineens heel anders hè, zeker als er de afbeelding van “woeste” een bok bij had gestaan.
Ik heb haar, mede gezien de voor haar wel erg ruime maat XL, maar voorgesteld om het dienst te laten doen als nachthemd. Dan kan ze in ieder geval met recht zeggen dat ze wellicht niet met een jonge hengst, maar dan toch met een wilde stier in bed ligt.

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s