Jaloers op Rutte.

Ik heb nooit enig spoortje van jaloezie op Mark Rutte bij mezelf bespeurd en ik was er ook erg zeker van dat dit nooit het geval zou zijn. Gistermorgen, nota bene op de eerste dag van 2018, was ik dan toch opeens oprecht jaloers op onze Mark.
Deze jaloezie heeft te maken met een soort van guilty pleasure van mij, waar ik alleen op 1 januari “last” van heb. Het ontstaan hiervan is decennia terug waarschijnlijk al gaan broeden, toen we op 1 januari steevast mijn opa en oma bezochten.

Mark Rutte was gisteren in Wenen. Ik heb Wenen nog nooit als vakantiebestemming bezocht, maar ben er wel vaak voor mijn werk geweest. Vanwege opening events van een leverancier, op de avond voor hun open house, heb ik ook veel bijzondere locaties in Wenen mogen bewonderen.
Die tijd is helaas voorbij, maar ik denk er vaak met plezier en ook enig weemoed aan terug. Wenen is een prachtige stad, waar ik beslist nog een keer samen met mijn vrouw heen zou willen gaan.

Mark was in Wenen voor overleg met Sebastian Kurz, de kersverse Oostenrijkse bondskanselier. Daar ben ik beslist niet jaloers op. Samen zijn ze echter bij het Nieuwjaarsconcert in Wenen aanwezig geweest; het jaarlijkse concert van de Wiener Philharmoniker. Dit concert wordt wereldwijd door miljoenen mensen bekeken en daar ben ik er al jarenlang één van. De licht klassieke muziek, samen met de prachtige beelden van Wenen, vormen voor mij een fijn begin van de eerste dag van het jaar.

Wat zou het toch mooi zijn om dat echt vanuit de zaal te mogen beleven! Eerlijk gezegd heb ik het nooit geprobeerd, maar ik weet dat het niet makkelijk is om voor dat concert een plaatsje in de zaal van de Wiener Musikverein te bemachtigen.
Mark en Sebastian hadden uiteraard een mooi plaatsje. Potverdikkie! Alhoewel ik het Mark van harte gun, had ik o zo graag zijn plaats ingenomen. Dan had ik en passant de landsbelangen ook nog wel even willen behartigen.

kurzruttephilharmonischorkest
Foto: Bundeskanzleramt Oostenrijk

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Jaloers op Rutte.

  1. Harrij Smit zegt:

    Misschien is dit nou net de aansporing die je nodig hebt om de VVD te komen versterken. Een heldere blik zou die club zeker goed doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s