Kwartaalmeeting.

Nagenoeg iedereen die werkt kent het verschijnsel: de kwartaalmeeting. Dit geldt ook voor drie oud-collega’s en mij. Als gevolg van een overname van de businessunit waar wij werkten, zijn wij nu werkzaam bij verschillende bedrijven. Enerzijds wellicht vanwege de hang naar een mooi gezamenlijk verleden, maar anderzijds vanwege een soort van vriendschap, gaan wij al jarenlang een aantal maal per jaar uit eten en drinken daar graag een paar pintjes bij.

Omdat we toch een beetje mee willen gaan met de moderne tijd, hebben wij zelfs een WhatsApp- groep die de naam “Kwartaalmeeting” heeft gekregen.
Ruim een week geleden begon het weer te kriebelen en verscheen er een voorstel voor enkele data voor de eerstvolgende kwartaalmeeting. De meeste stemmen gingen al snel op voor de dichtstbijzijnde datum. Eén van de deelnemers had nog wel een kleine kanttekening. Ik citeer: “Tja, lastig. Ik ben die week op vakantie in België.”
Er werd als reactie voorgesteld om dan de week erop bij elkaar te komen, maar tot onze verwondering kwam de volgende reactie: “Ik zal geen spelbreker zijn. We wilden sowieso donderdagavond terugkomen en een paar uur eerder terug krijg ik er wel doorheen.”

Een week na het appje zaten we met z’n drieën bij de Ierse pub in onze woonplaats. De vakantieganger had net laten weten dat hij nog in de file stond.
Zo’n drie kwartier later schoof hij aan. Hij vertelde onder genot van zijn eerste biertje dat hij zijn vrouw gewoon had verteld dat hij een kwartaalmeeting had en dat ze op tijd moesten vertrekken uit België. Ze vond het op zich wel spijtig, maar ze begreep wel dat hij bij de meeting moest verschijnen.

Ze waren keurig op tijd vertrokken, maar belandden dus in de eerder genoemde file. Zijn vrouw had bezorgd opgemerkt dat hij nooit meer op tijd in Den Haag, waar hij werkt, aan zou komen. Ze verkeerde in de veronderstelling dat hij de trein nog moest halen.
“De kwartaalmeeting is deze keer in Apeldoorn.”, had hij haar rustig verteld. Omdat ze laat waren, heeft ze hem netjes vlakbij de locatie afgezet. Aan het eind van de avond zou ze hem weer halen; hij moest maar even bellen als het zover was.

Of ze nu al op de hoogte is dat het niet de kwartaalmeeting van zijn huidige werkgever was, dat weet ik niet. Alhoewel hij met geen woord gelogen heeft en zij een eigen interpretatie aan zijn verhaal heeft gegeven, ben ik toch wel erg benieuwd naar haar reactie op het moment dat ze het onbeduidende feitje verneemt dat het onze kwartaalmeeting betrof.

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Kwartaalmeeting.

  1. Harrij Smit zegt:

    Een fraai staaltje van “de waarheid” om bestwil :-)

  2. Pingback: Goeie shit ouwe. | leftredeye

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s