Ontmoedigingsbeleid 0900-8844.

Op weg naar haar werk viel haar oog op een zak vol schoenen die in de berm lag. Een paarhonderd meter verderop stond een onbeheerde auto. Op zich was dat laatste niet zo verwonderlijk, want in die omgeving staat wel vaker een auto. Dit deel van de weg loopt langs een bosrand en ligt niet ver van een grote weg, maar wordt wel door bomen en struiken aan het oog van de langsrazende automobilisten onttrokken.

Al hardlopend ben ik er al vaak langsgekomen en heb daar regelmatig geparkeerde auto’s zien staan, waarvan de eigenaars hoogstwaarschijnlijk in het bos aan het wandelen waren. Ook heb ik daar auto’s zien staan met personen erbij, die mij wantrouwend nakeken; hierbij had ik niet direct het gevoel dat ze liefhebbers van een boswandeling zouden zijn. Zonder dat ik het wist heb ik er zelfs hardgelopen, terwijl er iets dieper het bos in een lijk lag; gelukkig heb ik niets gezien of geroken.

Dit schetst een beetje het gebied waar de dame in kwestie op weg naar haar werk langs fietst. De eerste keer dat ze de auto zag staan was op een donderdag, de woensdag erna stond de auto nog op exact dezelfde plaats. Dat is toch op z’n minst eigenaardig, nietwaar?

Ze sprak erover met een collega die daar dagelijks langsfietst en hij wist te vertellen dat hij de bewuste auto daar al eerder dan die donderdag had zien staan. Ze kwamen tot de conclusie dat het een goed idee was om de politie even op de hoogte te stellen.

Direct na thuiskomst belde de dame het nummer 0900-8844, bedoeld voor meldingen zonder spoed.
Ze kreeg een vrouw aan de telefoon en vertelde dat er al een week een schijnbaar onbeheerde auto aan de bosrand stond.
“Heeft u al via de site van RDW gekeken of de auto als gestolen staat gesignaleerd?”, kreeg ze kribbig toegebeten.
“Euh, nee.” Daar had ze niet eens bij stil gestaan, maar wat zou dat bovendien zeggen?
“Mensen bellen tegenwoordig ook veel te snel.”, snauwde de vrouw door.
“De auto staat niet als gestolen geregistreerd, maar is wel bekend bij de politie. Verder mag ik er niets over zeggen.”, vulde ze ter informatie nog aan.

Dit was niet de reactie waarop de melder had gerekend. Ze dacht te goeder trouw te handelen en kreeg stank voor dank. Een bedankje had nog niet eens gehoeven, maar op een fatsoenlijke manier te woord worden gestaan had toch op z’n minst gemogen. De laatste mededeling maakte het verhaal dan wel weer wat spannender, althans wat mij betreft; het speculeren zal ik maar achterwege laten.

Zal dit mede een reden zijn dat er steeds minder onraad bij de politie wordt gemeld? Het zou mij niet verwonderen.
Stel dat er eerdaags een overleden persoon, niet ver van die auto wordt gevonden en er is door niemand iets gemeld. Zou er dan wellicht in de krant komen te staan dat niemand de moeite had genomen om melding van die verlaten auto te doen?

Auto Woudhuis

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s