De timing kon beter.

Op een berichtje dat ik maandagavond op Facebook plaatste over een pinautomaat zonder rij, met een foto als bewijs, kreeg ik als reactie dat iemand in de supermarkt kon kiezen tussen een aantal kassa’s zonder rij. Dat tref je niet dagelijks aan, maar het was geen volslagen toeval; de WK voetbalwedstrijd tussen Nederland en Chili was gaande. 

Dinsdagavond tijdens de hardlooptraining bleek de betreffende persoon net zoveel belangstelling voor dat spelletje te hebben als ik: Geen. 
“Wat zullen we zondagavond gaan doen?” vroeg deze dame, doelend op de eerstvolgende wedstrijd waarin het Nederlands elftal een rol speelt. We opteerden fietsen, maar de keuze voor hardlopen lieten we ook open staan. 

Thuisgekomen opende ik met de volgende tekst tegen mijn vrouw: “Zondagavond om zes uur ga ik met een lekker wijf het bos in. Kan wel hè?” 
Het was plagend bedoeld en de kwalificatie “lekker wijf” bedoelde ik beslist niet oneerbiedig jegens de dame in kwestie. Ik vond het gezien de boodschap die ik wilde uitdragen gewoon een mooi gevonden, zorgvuldig samengestelde zin die mijns inziens z’n doel niet zou missen. Daar bleek ik volkomen gelijk in te hebben, gezien het antwoord dat mijn vrouw gaf: “Zondag vier ik mijn verjaardag!” 
Oeps, dat detail was me even ontschoten; ineens had ik zo’n vermoeden dat dit niet mijn best getimede grapje ooit was.

Image

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De timing kon beter.

  1. Mo zegt:

    mannen…..

    zucht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s