Crêpes à la Rammstein.

Albert Heijn, de supermarkt die ook kortweg bekend staat als AH, heeft een fantastisch recept in het lijfblad “Allerhande” geplaatst. Voor de mensen die het niet kennen: <quote> Allerhande is je kookhulp in de keuken voor de dagelijkse recepten. <unquote> De nieuwste Allerhande is nu uiteraard geheel in kerstsfeer. 

Je hebt het vast al via één of ander medium vernomen, er blijkt een minimaal foutje in een recept geslopen dat feitelijk tot nul gereduceerd kan worden. 
Het betreft het afsluitende gerecht van een mogelijk kerstdiner, hetgeen je ook zou kunnen zien als de klap op de vuurpijl: Crêpes Suzette. Een eenvoudig recept, in het kader van de “kerst lukt!” campagne van AH; dit als vrolijke geste naar kerst mis. 

Wat kan er nou mis gaan als je heel dunne flensjes met ijs en een saus waarin je Grand Marnier en sinaasappelsap verwerkt als toetje wilt opdienen? Weinig, behalve als er dus een foutje in het recept zit. 
Het foutje is het gevolg van een nul, maar wel een nul die voor een behoorlijke verrassing kan zorgen. De betreffende nul staat namelijk na een zeven en een vijf; er mag volgens het – inmiddels gerectificeerde – recept maar liefst 750 milliliter Grand Marnier aan het toetje worden toegevoegd. Om hier wellicht een beter beeld bij te krijgen, de volle fles Grand Marnier die wij toevallig in de kast hebben staan heeft een inhoud van “slechts” 700 ml. De smaak van dit toetje, bedoeld voor 4 personen, mag dus worden versterkt met net iets meer dan een fles sterke drank met een alcoholpercentage van 40 procent. Reken maar dat de kinderen flink zingen na het nuttigen van zo’n toetje! 

Maar daarmee zijn we er nog niet. De crux zit ‘m in het feit dat de volledige naam van het toetje “Geflambeerde Crêpes Suzette” is; het toetje wordt dus net voor het opdienen in de fik gestoken. Het is dan wellicht een toetje dat je niet door je kinderen moet laten bereiden, maar in het geval van dit recept moet je zelf ook goed op je hoede zijn. 

De verrassing van het toetje zou ‘m dus wel eens in het flamberen kunnen zitten, voordat er überhaupt een hap van het toetje genomen wordt. 
De naam Crêpes Suzette is daarom misschien wat te lieftallig gekozen; Crêpes Rammstein zou ik in dit geval als meer toepasselijke naam voor willen stellen, daarbij subtiel verwijzend naar de enorme vlammen die tijdens het optreden van deze band over het podium schieten. 
Zullen de reclamemakers van Albert Heijn dit scenario voor ogen hebben gehad toen ze “kerst lukt!” als motto hebben gekozen?

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s