Prachtig parkeerplaatsje.

We hebben onze vakantie in La baule in Frankrijk doorgebracht. Aan ons appartement was een prachtig parkeerplaatsje toegewezen, waarvan links plaats was voor een andere auto en rechts een stukje gras met een flinke boom, in de schaduw waarvan onze auto geparkeerd kon worden. Ideaal op de zonnige dagen die wij aldaar mochten beleven. 

Bijna een week lang bleef het beeld van een ideaal parkeerplaatsje bestaan, totdat gedurende de avondlijke en/of nachtelijke uren een vogel onze auto had ontdekt. 
Het was beslist geen musje dat de ingewanden zo nodig boven onze auto moest ledigen; nee, de fecaliën hadden eerder de omvang van de boodschap van een struisvogel. Aangezien struisvogels niet zo frequent in een boom vertoeven, vermoed ik echter dat het een ander type vogel van enige omvang moet zijn geweest. 

De eerste keer ontdekte ik ‘s morgens een flinke plakkaat met bijbehorende spetters op het dak en de voorruit, maar de volgende dag leek de etterbak er schik in gekregen te hebben en was onze auto voorzien van een flinke hoeveelheid moderne kunst. Ik heb de indruk dat de hele familie vogel bijeen geroepen was voor een gezellig samenzijn, waarbij onze auto van een behoorlijk aangepaste aanblik was voorzien. 

Gelukkig hadden we de beschikking over een buitenkraan, maar er was helaas geen tuinslang voorhanden. Het afspoelen deed ik daarom met een fles water, hetgeen in de praktijk betekende dat ik menige wandeling tussen de kraan en de auto maakte. Het kunstwerk verdween niet echt als sneeuw voor de zon door het slechts met water te overgieten, dus ik mocht ook nog eens flink met een schoonmaakdoekje in de weer. Wat die beesten gevreten hadden weet ik niet, maar het uiteindelijke resultaat ervan was plakpoep van bijzonder hoge kwaliteit. 

Ik overwoog na de tweede verrassingsaanval om de auto toch maar op een ander plekje te parkeren, waar ik een “visite-plaatsje” voor in gedachten had. De eerste de beste keer dat we terugkeerden bleken al deze plaatsen toevallig net allemaal bezet te zijn, waardoor ik de auto toch maar op het vertrouwde plaatsje terugzette. Deze keer achterwaarts, omdat de achterruit voor mijn gevoel toch wat makkelijker schoon te poetsen zou zijn dan de voorruit. 
Blijkbaar hadden de vogels dit in de gaten en was de lol er voor hun af, want positief aan dit verhaal is dat het poepfestijn net zo plotseling als het begonnen was, ook weer was afgelopen.

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Prachtig parkeerplaatsje.

  1. Jan Z. zegt:

    Hoi Henk, zo te lezen heb je weer van alles meegemaakt. Waar de vakantie niet goed voor is. Gelukkig hebben jullie het overleefd en is alles toch nog goed gekomen. En dat zonder Wi Fi. Konden jullie tenminste gezellig met elkaar kletsen, leer je elkaar nog beter kennen !!
    Gr: Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s