Waanzinnig!

Ik ben gisteren samen met Henk – what’s in a name – bij FortaRock XL geweest. Een frisse, winderige, maar gelukkig droge dag in het Goffertpark in Nijmegen. 

18 bands op 3 podia, van hard tot snoeihard. Enkele bands hadden we na een paar nummers wel gezien – horen deed je ze nog van veraf – andere bands waren het langer bekijken en beluisteren meer dan waard. Ondertussen mensen kijken; ongelooflijk wat er allemaal voorbij komt. Van schijnbaar normale mensen tot halve zombies – nou ja, half… – die volgens mij niet eens wisten dat ze ook maar ergens op de wereld waren. Van superslanke tot superdikke mensen en van minimaal geklede tot in bijna winterkleding gestoken mensen. Zelfs een reus van zeker 2 meter 20, zo’n grote kerel had ik nog nooit gezien; hij zou maar voor je staan bij een concert! Laat ik dan ook nog maar even Emile Roemer benoemen, die er in zijn colbertje gezellig in het wild rondliep. 
Het was niet warm en de straffe wind maakte het zelfs overdag al behoorlijk fris, waardoor ik wel stond te kijken van de minimaal geklede mensen die bovendien geen rugzak of iets dergelijks met extra kleding bij zich hadden. Hadden ze geen gevoel, of teveel trots om te laten merken dat ze verrekten van de kou? 

Het sluitstuk van de dag was echt fantastisch: Rammstein. 
Mocht de muziek je op zich niet aanspreken, dan zou je toch echt je ogen uitkijken bij de show. Veel vuur – tot vlammenwerpers in allerlei hoedanigheden aan toe – en vuurwerk. Veel spektakel op het podium en een show die van de ene gekkigheid in de andere verviel. Mooi is geen goed woord voor hetgeen we hebben gezien, voor super zou je een superlatief moeten gebruiken; ik zou het willen samenvatten als WAANZINNIG en dat in alle betekenissen van het woord. Zo’n spektakel had ik echt nog nooit eerder gezien.

Om een idee te krijgen, kijk eens naar het volgende filmpje (vanaf minuut 5 als je zenuwachtig van de muziek wordt).
http://youtu.be/nJovvwEutag

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s