Stoere taal.

Zojuist zag ik een melding van RTLNieuws 356 met de volgende kop: “Kamer: Oranjes moeten belasting betalen
Daaronder staat uitgelegd: “Een meerderheid van VVD, PvdA en D66 in de Tweede Kamer vindt dat leden van het Koninklijk Huis loon- en inkomstenbelasting moeten betalen. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws.

Wellicht een domme vraag, maar wie draaien er eigenlijk op voor het geld dat de Oranjes ontvangen? Volgens mij is het antwoord: De Belastingbetaler. Klopt deze aanname?
Dit betekend dus dat de Oranjes worden betaald uit de belastingpot en een deel daarvan weer terug mogen – nou ja, moeten – storten. In theorie is dat dan hetzelfde als korten, ware het niet dat ik me dit lezende direct afvroeg of ze ook daadwerkelijk gekort zullen worden.
Verder lezend wordt ook dat raadsel opgelost: “Dat inkomen moet dan wel fors verhoogd worden om achteruitgang in het nettosalaris te voorkomen.

Nu heb ik niets tegen de Oranjes, maar dit lijkt bijna op een modern sprookje met een mooie variant op een sigaar uit eigen doos. Het komt mij voornamelijk voor als stoere taal uit de Tweede Kamer; veel geschreeuw, maar weinig wol. Per saldo levert het niets op en het zou me niet verwonderen als dit geintje uiteindelijk juist geld kost. Het gaat de geachte dames en heren dan ook om het principe. Ja, zo lust ik er nog wel een paar!

Ik zal het vast verkeerd zien, want IK heb er immers niet voor doorgeleerd. Wie corrigeert me in mijn aannames? Komt u maar!

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s