Vivaldi.

Ik kreeg vanmorgen iemand aan de telefoon en hoorde op de achtergrond klassieke muziek. “Vivaldi?” vroeg ik. “Ja.” was het antwoord. 
Ik dacht dat de persoon aan de andere kant van de – spreekwoordelijke – lijn me voor het lapje hield. Ik flapte er namelijk zo maar Vivaldi uit, want ik ben helemaal geen klassieke muziek kenner. Ik bleek het echter bij het juiste eind te hebben en merkte dat ik er goede sier mee had gemaakt. Ik liet hem dus maar in de waan. 

Dat ik geen kenner van klassieke muziek ben, wil niet zeggen dat ik er niets mee heb. Ik kan op zijn tijd zeker van klassieke muziek genieten, zoals ik dat van meerdere muziekgenres kan. Ik kijk – tot wanhoop van mijn vrouw – op 1 januari altijd trouw naar het Nieuwjaarsconcert in Wenen en zou dat maar wat graag eens in het echt meemaken. Ik heb dat denk ik overgehouden aan het feit dat mijn opa en oma van mijn moeders kant steevast op 1 januari het Nieuwjaarsconcert op hadden staan; iets waar ik destijds overigens niet echt warm voor liep. 
Naar Hilversum 4 – of hoe het nu ook mag heten – luister ik echter nagenoeg nooit. Ik heb ook een hekel aan dat hoge opera gegil; best knap hoor, maar voor mij hoeft het niet. 

Op 1 juni ga ik naar FortaRock XL in het Goffertpark in Nijmegen. Alhoewel er ongetwijfeld ook meerdere klassiekers ten gehore zullen worden gebracht, kan je daar niet echt spreken van klassieke muziek. Die dag valt in het Goffertpark meer de andere kant van het muziekspectrum te beluisteren; het aantal artiesten dat ik daar – buiten Motörhead en Rammstein – bij naam ken zal echter ook minimaal zijn. Wat dat betreft komt het dus weer mooi overeen met de klassieke muziek. Zoals men dat zo sprekend zou kunnen zeggen: De driehoek is weer driehoekig.

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s