Hele bijzondere humor.

We hadden vanmiddag de diploma-uitreiking van mijn zoon. De mentor had voor iedereen een persoonlijk woordje, zo ook voor mijn zoon. Hij vertelde dat het een rustige jongen is, maar met <quote> hele bijzondere humor <unquote>. Hij verklaarde zich niet nader.

“Dat heeft hij niet van een vreemde.” zei mijn vrouw. Ik bevestigde dat met: “Ja, jouw schuld.”
Laten we eerlijk zijn, zij heeft hem op de wereld gezet. Mijn vrouw dacht er toch anders over. Even later werd door een ons bekende medewerkster van de school bevestigd dat hij dat niet van een vreemde heeft. Dit uitsprekende keken zij en mijn vrouw mij indringend aan.

Nu ik er over nadenk, de uitspraak van de mentor kwam me op de één of andere manier wel bekend voor. Ik heb inderdaad ook wel eens te horen gekregen dat ik “een bepaald soort humor” heb, wat dat dan ook mag betekenen.
Ik kreeg ooit een nieuwe teamleider die mij na een paar weken toevertrouwde dat hij me erg waardeerde, maar in eerste instantie erg had moeten wennen aan mijn bijzondere humor. Ook hij verklaarde zich niet nader en ik was me van geen kwaad bewust, evenals mijn zoon toen ik hem vroeg waar de opmerking van de mentor op was gebaseerd.

Nou ja, altijd denkende dat ik helemaal geen humor had, beschouw ik dit toch maar weer als compliment. Immers, beter bijzondere humor dan helemaal geen humor.

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s