Dicht bij de grond.

Gisteren liepen we net buiten Elburg Vesting toen er plotseling een paar zwaluwen laag voor onze voeten langsvlogen. “We zijn nog niet van de regen af.” werd hierop medegedeeld.
Er is een volkswijsheid die ongeveer als volgt luidt: “Vliegen de zwaluwen laag, dan krijgen we regen vandaag.” Het grappige was echter dat we op een dijkje liepen en de zwaluwen eigenlijk ter hoogte van de daken van de huizen vlogen. Laagvliegen blijkt dan toch een relatief begrip, maar de wijsheid ging wel op omdat het die dag inderdaad zo af en toe nog regende.

Toen ik nog op de MTS zat ging ik vaak met 2 vrienden om. Eén van hen had pas een gozer ontmoet met een wat oosters uiterlijk die iets met Tai Chi bleek te doen. De betreffende vriend had daar op de één of andere manier wel wat mee en paste zijn levensstijl hier wat op aan.
We zaten een keer met mooi weer in de tuin, toen hij het nodig vond om wijdbeens staande wat vreemde bewegingen te maken. Hij had daarbij een korte broek aan en niet in de gaten dat zijn zaakje vanwege zijn vreemde houding duidelijk zichtbaar onder zijn pijpen uit hing. Tactisch als wij waren wezen we hem er niet op, niet in de laatste plaats omdat er ook dames aanwezig waren.

Je vraagt je wellicht af hoe ik van de hak op de tak van laagvliegende zwaluwen op het laaghangende zaakje ben gekomen. Tot zover is er nog geen echt verband tussen beide verhalen, behalve dat zowel de zwaluwen als het zaakje dicht langs de grond bewogen.
We dronken regelmatig bij iemand thuis een biertje en dat gebeurde ook wel eens op de kamer van deze vriend. Op een keer zag ik dat hij de poten onder zijn bed had weggezaagd. Ik vroeg hem naar de reden hiervan en hij vertelde dat hij de poten had afgezaagd zodat hij zo dicht mogelijk bij de aarde sliep. Goede reden, met name als je je bedenkt dat hij zijn kamer op de zolder van zijn ouderlijk huis had. Die paar centimeter zette voor mijn gevoel geen zoden aan de dijk en we hebben hem er smakelijk om uitgelachen. Hij lachte vrolijk mee, maar vond toch dat zijn noeste Tai Chi zaagwerkzaamheden nut hadden.

Wellicht had hij achteraf gezien toch gelijk. De laag over de dijk vliegende zwaluwen voorkwamen het volgende regenbuitje immers ook niet, ook al vlogen ze ter hoogte van de daken van de huizen.

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s