Verschil tussen jongens en meisjes.

Ik heb de laatste dagen redelijk wat uurtjes op het strand doorgebracht. Aangezien ik niet zo heel erg lang stil kan liggen, kijk ik veel om me heen. Nou, je ziet van alles op het strand. Veel waar ik graag naar kijk, maar zeker ook veel dat ik niet per se had hoeven zien.
Maar, daar wil ik het nu niet over hebben.
Waar ik het wel over wil hebben? Over een verschil tussen jongens en meisjes.

Al kijkende viel het me op dat meisjes hun shirtjes op een andere manier uittrekken dan jongens. Jongens pakken een shirt vlak bij de hals op de rug vast en trekken het shirt tegelijkertijd naar boven en voren. Floep, het shirt is uit. Niet elegant, wel efficiënt.

Meisjes doen dat anders. Eerst trekken ze het shirtje van onderen iets naar boven. Vervolgens pakken ze met de vingers van de rechterhand de linker onderkant van het shirtje. Met de vingers van de linkerhand pakken ze, je raad het wellicht al, de rechter onderkant van het shirtje. Resultaat is dat ze de armen gekruist voor zich hebben.
Dan komt het.
Ze trekken de rechter en linkerkant tegelijk naar boven en het shirtje gaat over het hoofd. Het ziet er elegant uit en het lijkt wellicht simpel , maar probeer het maar eens.
Ik heb het straks stiekem geprobeerd en krijg mijn armen gewoon niet naar boven. De volgende keer toch maar weer eens opletten hoe ze dat nu in vredesnaam doen.

Over Left RedEye

De meeste RedEye blogs zijn geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen die ik meemaak. Verder zijn er blogs geschreven als reactie op iets dat mijn zintuigen hebben waargenomen, vanuit een gedachtekronkel of gewoon om iets uit te proberen. Als ik het gevoel heb dat het creatief omgaan met de waarheid het verhaal ten goede komt, dan zal ik dat niet nalaten. Mocht je jezelf herkennen in een verhaal, maar staat het verhaal iets anders in je geheugen gegrift, dan kan dat kloppen. Om deze reden zijn de meeste verhalen volledig anoniem gelaten. Ik schrijf blogs omdat ik het leuk vind, ik pretendeer zeker niet een schrijver te zijn. Personen of groepen beledigen is beslist niet mijn intentie, hoewel ik niet altijd kan voorkomen dat er mensen zijn die zich wellicht aangesproken voelen. Het plaatsen van letters en leestekens in volgorde van deze verhalen gebeurt onder het motto: "Zo, dat ben ik ook weer kwijt."
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Verschil tussen jongens en meisjes.

  1. Pingback: Zuigreflex. | leftredeye

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s